• Familiedag

Nieuws

Gezocht met spoed accordeonist(e) en dirigent(e)

Shanty en zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen is een veel gevraagd koor in De Ronde Venen en de verre regio. Optredens op diverse evenementen, festivals, verjaardagen en huwelijksfeesten. Het koor wordt geprezen om het afwijkende repertoire en het prachtige combo wat het koor begeleid.

Ons koor bestaat uit 34 zingende leden, 1 dirigent, 6 combo leden, w.o. een gitarist, toetsenist, 2 accordeonisten, kleine trom en grote trom, 2 dames die de catering en kleding verzorgen. Het bestuur bestaat uit 6 enthousiaste personen. Wij zijn een officiële vereniging welke is ingeschreven bij de KvK.

Het koor repeteert 1 x per 2 weken (oneven weken) op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Na afloop even gezellig samenzijn en bijpraten. We hebben ca 22/26 optredens per jaar en in de maand juli houden we een kleine pauze.

Eind augustus van elk jaar organiseren wij ons eigen Shantyfestival met 1 podium bij Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen met heel veel bezoekers. Klein, knus maar o zo gezellig. Dit jaar al voor de 6e keer. Voor de organisatie hiervan is een festivalcommissie samengesteld.

 

M.i.v. 1 juli gaat één van onze accordeonisten ons koor verlaten i.v.m. zijn drukke agenda van de 2 bands waarin hij speelt. Met spoed zoeken wij daarom een accordeonist(e) die ons combo wil komen versterken. Ongetwijfeld zijn er accordeonisten m/v in De Ronde Venen of in de regio die hierin geïnteresseerd zijn. Heeft u zin, dan nodigen wij u van harte uit om eens te komen praten en te luisteren.

 

Onze dirigent, die vanaf de oprichting betrokken is geweest, heeft aangegeven het wat rustiger aan te willen gaan doen en wil graag gaan zingen in ons koor. Wij zijn daarom, ook met spoed,  op zoek naar een enthousiaste dirigent(e) die zijn “baton” over wil nemen. Onze dirigent wil, indien noodzakelijk, ook een “reserve” rol blijven spelen. Bent u enthousiast, neem dan contact op met onze voorzitter Bert van Asselen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een afspraak.

 

Het bestuur van

Shanty & zeemanskoor de Turfschippers Vinkeveen

 

 

 

 

Facebook

Jaarsponsoren